HÄÄKUVAUS OHJEITA & FAQ

Jos olette tutustuneet portfolioon, niin teillä on käsitys kuvaustyylistäni ja minkälaisia kuvia on odotettavissa. Teitä saattaa jännittää ja se ei haittaa. Ohjaan kuvaustilannetta niin että turha kipsailu karisee. Ehkä teillä selkeitä näkemyksiä minkälaisia kuvien pitäisi olla? Pidättekö laajasta vai tiukasta rajauksesta? Pitääkö jalkojen näkyä kokonaan? Lähikuvia vai kauempaa otettuja? Mistä ette pidä? Mikä kuvissa on tärkeää? Jos teillä on vahva oma näkemys niin myös esimerkkikuvia voi myös etukäteen esittää. Omat ideat hääpotretteihin ja muihinkin hääkuviin ovat tervetulleita. Voitte myös miettiä etukäteen poseerauksia joissa haluatte toteuttaa.

Alt

Hääpotretin ajankohta

Oleellista on varata kuvaukseen riittävästi aikaa. Tunti tai enemmän. Suosittelen hääpotrettin kuvaamista ennen vihkimistä, jolloin niihin voidaan varata riittävästi kiireetöntä aikaa ja erityylisiin kuviin on enemmän mahdollisuuksia. Vihkimisen jälkeen kuvattuna aikataulu on niukempi ja myös kuvia on tuloksena vähemmän. Tällöin myös häävieraiden ei tarvitse odottaa hääparin valokuvauksen takia. Lisäksi tällöin valovaaja ehtii juhlapaikalle aikaisemmin ja voi kuvata saapuvia häävieraita ja juhlapaikan koristelua ennen juhlan alkamista. Hääpotrettikuvien ottaminen on mahdollista myös hääpaikalla, kunhan sille saadaan vain rauhoitettua oma aikansa. Lisäksi valokuvaajalla menee usein 10-15min kaluston kokoamiseen lähdettäessä kohti vihkimistä.

Alt

Hääpotretti - kuvauspaikan valinta

Minulle useimmat pääkaupunkiseudun hääpaikat ja kuvauspaikat ovat tuttuja ja tämä paikallistuntemus ja kokemus on käytettävissä, kun suunnittelemme päivän kuvauksia. Hääkuvaus ammattitaitoa vaatii erityisesti tilanne, kun potretit kuvataan vihkimisen ja juhlapaikalle saapumisen välissä. Tällöin on aikaa käytettävissä niukemmin ja kuvauksen pitää sujua ripeästi. Siirtymisten vaatima aika kannattaa myös huomioida aikataulusuunnitelmassa. Valokuvaajalla aikaa menee myös kaluston roudaamiseen.

Potretti sessiossa

Potrettikuvaus on sosiaalinen tilanne, jossa myös hääpari voi olla aktiivinen. Minä puhun hääparille lähes koko ajan ja vaihdan ajatuksia kuvaukseen liittyvistä asioista. Ohjeiksi kuvaussessioon antaisin seuraavaa. Keskittykää toisiinne, minä pidän huolen muusta. Avautukaa kameralle. Näyttäkää tunteita. Itselläni on tapana tulla kuvauspaikalle etukäteen ja suunnitella tarkempi kuvauspaikka/paikat melko tarkkaan etukäteen. Oma aktiivisuus on hyvä asia. Älä odota että kuvaaja kertoo kaiken tarkalleen kuinka pitäisi olla. Poseerauksia voit ideoita, suunnitella ja harjoitella myös etukäteen. Esitä mahdolliset erityistoiveesi rohkeasti. Häävalokuvaaja ei ole ajatustenlukija. Käykäämme yhdessä läpi mahdolliset erityistoiveet kuvaamisesta. Hääpotrait kuvauksessa olisi hyvä olla mukana yksi avustaja esimerkiksi kaaso/bestman.

Alt

FAQ

Missä asut?
Helsingissä Oulunkylässä


Teetkö kuvauksia muualle Suomeen?
Kyllä teen kuvauksia koko Etelä-Suomeen.


Kuinka kuvaajan ruokailu kannattaa järjestää?
Jos tilaa on niin paras vaihtoehto olisi järjestää paikka muiden häävieraiden sekaan.


Kuinka varaan sinut?
Lähetä sähköpostia tai soita. Yhteydenotossa mainitse mikä olisi juhlapaikka sekä vihkipaikka ja suunniteltu aikataulu. Kerro myös mahdollinen toiveesi potrettikuvauksen ajankohdasta ja paikasta. Muista että varaus on kunnossa vasta kun olen vahvistanut varauksen sähköpostilla.


Kuinka pitkään kuvien toimituksessa menee?
2-3 viikkoa

Paljonko kuvia?
Usein kysytään kuinka paljonko kuvia tulee. Sitä ei voi etukäteen kovin tarkasti tietää vaan riippuu pitkälti siitä minkälainen päivä on kyseessä. Hääkuvauspaketissa kuvia on tullut sen verran että olen toimittanut yleensä kuvia 700-900 kpl. Laajemmissa kuvauksissa enemmän.

Alt

Entä jos sataa?
Sään ollessa epäsuotuisa miljöökuvaukselle ulkona, on mahdollista kuvata riittävän tilavassa sisätilassa studiomaiset potretit käyttäen salamajärjestelmää ja haluttaessa taustakangasta

Matkakulut?
Helsinki, Espoo, Vantaa ei lisämaksua matkakuluista. Muualla Etelä-Suomessa kysy matkakulujen lisähintaa

Montako potrettikuvaa?
Potrettikuvauksesta normaalisti toimitan 50-100 kuvaa.

Laskutus?
Lähetän laskun kuvien toimituksen yhteydessä

Toimitustapa?
Kuvien lataus palvelimelta internetistä tai USB-tikulla. Kuvat ovat JPEG formaatissa.

Mustavalko/seepia?
Lisämaksusta mahdollista saada potrettikuvat myös mv tai seepia kuvina

Kuinka pitkään kuvaat?
Lähes kaikki on mahdollista. Katso hinnastosta sinulle sopiva kuvauslaajuus

Käsitteletkö kuvia?
Kuvat tehdään tietokoneella RAW-prosessoinnilla, jossa niihin on kohdistettu kuvanlaatua parantavia ja korjaavia käsittelyjä. Toimitettaviin kuviin ei sisälly muuta kuvankäsittelyä, ellei muuta sovita.

Haluatko itse käsitellä kuvia?
On mahdollista saada TIFF/RAW kuvat potreteista pienellä lisämaksulla

Onnistuuko potrettikuvaus myös talvella?
Potrettikuvata ulkona voi hyvin myös talvella, mutta kuvaus kannattaa silloin ajoittaa päivän valoisaan aikaan. Talvella toisena vaihtoehtona tarjoan kuvausta sisätilassa salamajärjestelmän valaisemana

Kuinka kokenut olet?
Olen tehnyt hääkuvauksia vuodesta 2008 lähtien. Kuvauksia on kertynyt tällä hetkellä (vuonna 2016) yli 120 kpl.

Alt